Artikels en video’s record

#wereldrecordelliptigo24u

Bij deze een overzicht van alle krantenartikels, vermeldingen en video’s uit nationale en internationale pers:

Kranten:

Article in Het Nieuwsblad

Article in HLN vooraf

Article in the English press for Belgium, The Bulletin

Article on the site of Eendracht Aalst ivm gesigneerd shirt Dries Mertens

Article in Knack

Article on VRT site

In our own village, the sport trophees were given to 6 persons who made an impression to the community. Thankful to be one of those 6.

Article in HLN

Another article is dedicated to my record on the website of ElliptiGO in the US with a lot of inside info. ElliptiGO September rider of the month.

Het volledige artikel in HLN vooraf:

Volledig artikel in HLN achteraf.

Geert (53) verbreekt wereldrecord op een ‘loopfiets’: “560,3 kilometer…Krampen tot achter mijn oren

Geert De Mulder krijgt felicitaties van zijn vrouw na een inspanning van 24 uur op zijn loopfiets.

HAACHT Geert De Mulder (53) uit Roosdaal heeft het Guinness Book of Records gehaald met zijn ElliptiGO. De vijftiger moest minstens 516 kilometer afleggen met zijn elliptische fiets om het afstandsrecord op zijn naam te zetten en klokte in Haacht af op exact 560,3 kilometer. “Pure euforie maar ik kan amper nog wandelen”, aldus de getrainde vijftiger.

Sommigen verklaarden hem gek, anderen moedigden hem vol bewondering aan. We hebben het over Geert De Mulder uit Roosdaal. De 53-jarige man haalde zopas in Haacht het wereldrecord afstandsrijden met een elliptische fiets binnen na een loodzware inspanning van 24 uur. Om het tot in het Guinness Book of Records te schoppen, moest Geert minimum 400 kilometer afleggen en die afstand legde de voormalige marathonloper relatief vlot af in ronden van 7,3 kilometer. Het wereldrecord was binnen maar dat was niet genoeg voor Geert want hij mikte op het onofficiële record van een Amerikaan die naar verluidt 516 kilometer zou hebben gereden met een zogenaamde ElliptiGO. En ook die afstand sneuvelde want Geert De Mulder klokte zondagnamiddag af op liefst 560,3 kilometer. Lang niet evident als je weet dat rijden met een elliptische fiets 33 % meer inspanning vraagt in vergelijking met een koersfiets. Of ook:  21 à 22 km/uur op een ElliptiGO kan je vergelijken met 30 km/uur op een koersfiets.

Ik vraag me af hoe ik dit tot een goed einde heb gebracht. Dit was pure adrenaline.

Geert De Mulder uit Roosdaal geniet van de welverdiende champagne na zijn geslaagde recordpoging in Haacht.

Meteen na de geslaagde recordpoging haalde de euforie het van de pijn.

“Het is me gelukt en vraag me niet hoe ik dat heb gedaan”, aldus Geert De Mulder na zijn geslaagde recordpoging. “Ik ben blijven fietsen op pure adrenaline. ’s Nachts kreeg ik wel een inzinking. Het was amper 9 graden en dat begin je na een tijdje serieus te voelen. Ik droomde van de zon die zou opkomen en uiteindelijk heeft de zonsopgang me de boost gegeven die ik nodig had om door te gaan. Toen ik van de fiets stapte, voelde ik pure euforie. Vijf minuten later voelde ik krampen tot achter mijn oren. Ik kan amper nog wandelen maar ik ben zo blij dat ik het heb gehaald.”

Alles werd keurig in het oog gehouden zodat de wereldrecordpoging officieel geregistreerd kan worden in het Guinness Book of Records.

Geert De Mulder komt met zijn geslaagde wereldrecordpoging nu in het Guinness Book of Records te staan maar voor Geert is dat niet het allerbelangrijkste. “Ik ben blij dat ik geslaagd ben in de uitdaging maar ik ben ook heel blij dat we iets konden doen voor het goede doel. Ik ging op zoek naar een goed doel dat aansluit aan mijn sportieve prestatie. Zo kwam ik uit bij de financiering van rolstoelfietsen. De rolstoelfiets is er voor rolstoelgebruikers die zich zelfstandig in hun eigen rolstoel kunnen verplaatsen. Een handige oprijplaat maakt het gemakkelijk om de rolstoel op de fiets te krijgen. Daarna is het een kwestie van vastmaken en de fiets is gebruiksklaar. De opbrengst ken ik op dit moment nog niet en de veiling van de shirts loopt ook nog door tot 15 september. Hopelijk kunnen we één of meerdere rolstoelfietsen schenken aan vzw Zonnelied dankzij mijn geslaagde recordpoging.”

Hopelijk kunnen we één of meerdere rolstoelfietsen schenken aan vzw Zonnelied dankzij mijn recordpoging

Geert De Mulder uit Roosdaal net voor de start van zijn wereldrecordpoging in Haacht. Toen voelde hij zijn benen nog…

Geert De Mulder komt aan en laat zijn emoties de vrije loop na een onmenselijke inspanning.

Enkele video’s: